Κατάλογος βιβλίων

Συμπληρωματικό Υλικό

Δωρεάν Υλικό

Developed by jtemplate


Μαθητικός διαγωνισμός ψηφιακής έκφρασης και καινοτομίας

Ο Διασχολικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Έκφρασης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο πλαίσιο του 2ου IT Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη το Σάββατο, 3 Μαΐου 2014.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με το διαγωνισμό αυτό δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση και επίδοση στο ψηφιακό περιβάλλον, να συνεργαστούν με συμμαθητές τους που έχουν ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές ιδέες και έτσι να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν αμοιβαία κάποιες από τις πολλαπλές ευφυΐες τους.

 Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να έρθουν σε επαφή με νέους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να καλλιεργήσουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και να επιδιώξουν τη διάκριση και την αναγνώριση.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του νομού Αττικής.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να είναι είτε ατομική είτε ομαδική.Στη περίπτωση της ομαδικής εργασίας ο μέγιστος αριθμός μελών στην κάθε ομάδα είναι πέντε (5) για ομάδα από Δημοτικό σχολείο και τρία (3) μέλη για ομάδα από Γυμνάσιο ή Λύκειο. 

Προϋπόθεση για κάθε συμμετοχή είναι η ανάληψη της παιδαγωγικής καθοδήγησης των μαθητών από έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, αυτή θα αφορά σε μαθητές του ίδιου σχολείου.

Οι δημιουργίες που θα υποβληθούν πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα των μαθητών και μόνο.

 Οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσουν τη Φόρμα Συμμετοχής που θα βρουν στον δικτυακό τόπο του 2ου  IT Festival έως τις 18 Απριλίου 2014.
Οι εργασίες πρέπει να αποσταλούν ολοκληρωμένες σε ψηφιακή μορφή έως τις 25 Απριλίου 2014.
Οι εργασίες θα αξιολογηθούν σε πρώτη φάση από την κριτική επιτροπή, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης που θα αναρτηθούν εγκαίρως στον δικτυακό τόπο του 2ου ΙΤ Festival και οι καλύτερες από κάθε κατηγορία θα παρουσιαστούν και θα υποστηριχθούν από τους διαγωνιζόμενους το Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, κατά το 2ο ΙΤ Festival στις εγκαταστάσεις του σχολείου Νέα Γενιά Ζηρίδη.
Ο διαθέσιμος χρόνος για την παρουσίαση θα είναι έως 8 λεπτά. Οι νικητές θα αναδειχθούν την ίδια ημέρα από την κριτική επιτροπή.

Θεματικές κατηγορίες του διαγωνισμού
Οι θεματικές κατηγορίες «ψηφιακού υλικού» μπορεί να είναι της μορφής:
Παρουσίασης (pptx, prezi, odp,...),
 Βίντεο (avi, mov, mp4,...) ,
 Βίντεο (με λογική) προσωπικής παρουσίασης (τύπου TED),
Ψηφιακού κόμικ,
Ψηφιακού Ηλεκτρονικού Βιβλίου (epub, pdf, ibooks,…),
Εφαρμογής Υπολογιστή ή Κινητής Συσκευής (mobile app),
Iστολογίου (Blog) ή Δικτυακού τόπου (website),
Ψηφιακού Παιχνιδιού (εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού),
Ρομποτικής εφαρμογής και 
Πρόταση Υλοποιήσιμης Καινοτόμου Ιδέας σχετικής με την εκπαίδευση.
Για κάθε κατηγορία οι πρώτοι νικητές θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα εδώ

Κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών μπορεί να έχει συμμετοχή μόνο σε μια θεματική κατηγορία.Οι θεματικές κατηγορίες διαφοροποιούνται ελαφρώς ανάλογα το επίπεδο εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια), όπως μπορείτε να δείτε στη "Φόρμα Συμμετοχής".

Το περιεχόμενο των «Ψηφιακών Δημιουργιών» οφείλει να είναι εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προάγει τη βία και να είναι προσβλητικό (για τη μαθητική κοινότητα και ευρύτερα για την κοινωνία). Τέτοιες περιπτώσεις συμμετοχών θα αποκλείονται αμέσως. https://sites.google.com/site/ngzitfestival2014/interschool_competition

 

Πηγή: http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=18531&spec=edu&type=1